Ovenmatten

Ovenmatten voor in jouw oven of magnetron

Ovenmatten kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. De ovenmatten zijn niet alleen praktisch maar ook nog eens milieuvriendelijk. Je bespaart veel tijd en energie wanneer je de matten gebruikt tijdens het bereiden van een gerecht in de oven. Na het bereiden van de gerechten hoef je minder moeite te doen voor het schoonmaken van jouw oven. De ovenmatten zijn geschikt voor de vaatwasser, dit bespaart een hoop tijd en energie.

Hoe werkt de ovenmat?

Tijdens het bereiden van diverse gerechten in de oven, gebeurt het ons allemaal wel eens dat er voedsel door het rooster valt. Vaak is dit achteraf een lastige klus om schoon te maken. Vaak brandt het aan doordat de viezigheid een langere tijd in de oven ligt. Met de ovenmat wordt dit voorkomen, er kan door het gebruik van de ovenmat geen voedsel, kruimels of vet meer door het rooster vallen. Dit scheelt na afloop natuurlijk enorm veel tijd met het schoonmaken van de oven. De matten kun je reinigen met de hand of in de vaatwasser. Na het reinigen kun je de matten nog meerdere keren gebruiken.

Op verschillende manieren te gebruiken:

De ovenmatten kunnen op verschillende manier gebruikt worden. Je kunt de mat bijvoorbeeld ook gebruiken op jouw fornuis. Je kunt de mat zelf gemakkelijk op maat maken zodat het passend is op het fornuis. De ovenmat is ook te gebruiken in de magnetron, tijdens het verwarmen van jouw maaltijden. Zo voorkom je dat je de hele bodem van de magnetron moet schoonmaken. Na afloop kan je de mat makkelijk afnemen met een doek of verwijderen om in de vaatwasser te laten reinigen. 

Lees meer