MEATER

MEATER

Maak kennis met de MEATER: ’s werelds eerste volledig draadloze vleesthermometer. De vleesthermometer beschikt over een MEATER Sense™ probe. Dit is een probe met daarin twee slimme sensoren waardoor je de kerntemperatuur én omgevingstemperatuur kan meten met een en dezelfde probe. De gemeten temperatuur kun je vervolgens makkelijk aflezen in de MEATER-app die je op je smartphone of tablet kunt downloaden. Via de app bekijk je niet alleen de temperatuur van je gerecht, maar houd je ook de resterende kooktijd in de gaten of kun je alvast ideeën opdoen voor nieuwe gerechten aan de hand van de uitgebreide kookgids.

MEATER en MEATER Plus

De MEATER is in twee varianten verkrijgbaar. Met zowel de MEATER als de MEATER Plus kun jij de kerntemperatuur van je gerecht of bijvoorbeeld de temperatuur van jouw barbecue meten. Het verschil tussen de MEATER en de MEATER Plus zit hem in het bereik, oftewel de afstand waarop je de gegevens van jouw MEATER kunt uitlezen. De MEATER werkt met LE Bluetooth, of ook wel Low Energy Bluetooth genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, werkt LE Bluetooth op dezelfde manier als Classic Bluetooth alleen dan met een verminderd energieverbruik. Je kunt met de MEATER op een volledig opgeladen batterij in totaal 24 uur de temperatuur van jouw gerechten meten. De batterij van de MEATER is geïntegreerd in de probe. De MEATER heeft een bereik van 10 meter, terwijl je met de MEATER Plus de gegevens op een afstand tot 50 meter kunt uitlezen. Ideaal als jij een kip in de oven aan het braden bent en je ondertussen even de was op wilt hangen of gezellig met vrienden in de tuin zit. Jij kan op ieder gewenst moment de temperatuur checken via je telefoon of smartphone mits je je binnen een afstand van 10 of 50 meter van de oven of grill bevindt.

Specificaties

Door middel van de MEATER Sense™ technologie kan je met de MEATER op twee manieren de temperatuur meten. Allereerst kun je met de MEATER de kerntemperatuur van een gerecht meten. Ga jij bijvoorbeeld een kip braden op de grill? Dan kun je de probe in de kip steken zodat je met behulp van de probe de kerntemperatuur van de kip kunt meten. Deze kerntemperatuursensor heeft een bereik tot 100 °C (212°F). Om de gewenste kerntemperatuur te bereiken is het belangrijk dat de grill, pan, oven of barbecue de juiste temperatuur heeft. Ook voor het controleren van de omgevingstemperatuur kun je de MEATER gebruiken. Leg de probe bijvoorbeeld op de grill en controleer via de app de temperatuur. De omgevingstemperatuursensor heeft een bereik tot 275°C (527°F). De probe is gemaakt van roestvast bi-materiaal en is water- en stofbestendig. De MEATER is niet vaatwasserbestendig, maar je kan hem makkelijk en snel met de hand afwassen.

Praktische oplader én houder

De MEATER en de MEATER Plus worden beide geleverd met een houder. De houder is gemaakt van hout en heeft een strak en modern design. Aan de achterzijde van de houder zit een magneet, waardoor je de MEATER nog makkelijker overal kan plaatsen. Wat je zo op het eerste gezicht niet ziet, is dat de houder een dubbelfunctie heeft. Hij fungeert namelijk ook als oplader voor de MEATER. Zodra je de probe in de houder plaatst, wordt de probe opgeladen. De oplader werkt op een AAA-batterij en op één AAA-batterij kun je de probe tot wel 100x opladen. Door middel van een LED-indicator kun je zien of de probe connectie maakt met de lader en controleer je de laadstatus. Daarnaast werkt de oplader en houder als signaalversterker. De probe van de MEATER verzend een signaal met de gegevens naar de houder. De houder versterkt het signaal en zorgt ervoor dat jij met je smartphone of tablet op afstand de gegevens kunt uitlezen.

MEATER Link

Met behulp van MEATER Link kun jij het bereik van jouw MEATER nog verder vergroten. Wij leggen je uit hoe MEATER Link werkt. Allereerst heb je een extra smartphone of tablet nodig en een WiFi-verbinding. Let op: deze functie is alleen beschikbaar voor de Engelse software versie. Zorg ervoor dat de eerste smartphone of tablet zich binnen het bereik van de MEATER bevindt. Deze smartphone kan vervolgens door middel van het WiFi-netwerk contact maken met andere apparaten. Door gebruik te maken van MEATER Cloud kun jij vervolgens overal waar je internet hebt de gegevens van jouw MEATER uitlezen. Daarnaast geeft MEATER Cloud je de mogelijkheid om een beroep te doen op technische ondersteuning en service zodat jij optimaal gebruik kunt maken van jouw MEATER.

MEATER-app

Met de MEATER-app kun jij veel meer dan alleen de gemeten kerntemperatuur of omgevingstemperatuur aflezen. Zodra jij de probe in bijvoorbeeld een biefstuk plaatst, open je de app. Je kan nu in de app aangeven dat jij een biefstuk wilt braden. De app vertelt je vervolgens hoe lang en op welke temperatuur jij de biefstuk het beste kunt bakken. Doordat je de probe in de biefstuk geplaatst hebt, houdt de app aan de hand van de kerntemperatuur van de biefstuk bij wat de resterende kooktijd is. Zodra het biefstuk de juiste kerntemperatuur bereikt heeft, geeft de app een signaal dat je de biefstuk uit de pan kunt halen. De app geeft daarnaast aan hoe lang je het stuk vlees na het bakken moet laten rusten voor de perfecte garing. Met behulp van de MEATER hoef jij niet langer te gokken in de keuken, maar weet jij zonder twijfel dat je die perfecte medium rare biefstuk kunt serveren aan je gasten.

Lees meer